Beneficii pentru cadre medicale

FASCIATERAPIA

Cunoașterea aprofundată a rolului fasciilor în funcționarea corpului omenesc adaugă așadar valoare în tratamentul patologiilor musculo-scheletale, cranio-faciale, viscerale și vasculare.
Tehnicile de terapie manuală sunt non-manipulative și vizează restaurarea proprietăților biodinamice ale țesutului conjunctiv prin intermediul unor tehnici specifice.
Fascia este un ţesut fibros rezistent, albicios, care are particularitatea de a acoperi toate părţile anatomice ale corpului, organe, oase, nervi, vene, artere, muşchi şi fibre musculare, ca o a doua piele. Capătă un nume diferit în funcţie de localizare: meninge pentru creier şi măduva spinării, pericard pentru inimă, perineu pentru pelvis, periost pentru os, pleură pentru plămâni, fascie miotensivă pentru muşchi şi constituie de asemeni tendoanele numite aponevroze de inserţie. Ele compartimentează şi leagă între ele toate structurile din interiorul corpului. Din acest motiv o problemă dintr-un anumit loc al corpului poate sta la originea unor perturbări manifestate într-o altă zonă a corpului aflată la o oarecare distanță. De exemplu, un blocaj la nivelul gleznei poate antrena tulburări la nivelul coloanei vertebrale, o problemă viscerală, dureri de cap, un traumatism cranio-cervical sau chiar o sciatică după câteva luni.

Cui se adresează?

Kinetoterapeuților, medicilor, osteopaților și altor profesioniști din domeniul sănătății.