Structura

Structura cursului este de 2 module constând în 10 stagii a câte 4 zile, repartizate pe parcusul a 2 ani

Procesul de învățare este progresiv, fiecare modul aprofundându-l pe precedentul și dezvoltând competențe noi prin intermediul unor noi concepte.

Modulul 1

Dimensiunea curativă a somatopsihopedagogiei: o abordare manuală aplicată somatizărilor și stărilor de rău fizic
Stagiile de la 1 până la 7 inclusiv, cumulând 147 de ore de formare, ce vor permite participanților să:

Stagiul 1 – 4 zile:
25-28.05.2017.

Beneficiile participarii

Fundamentele teoretice și practici generale ale somatopsihopedagogiei. Învățare cu focus asupra atingerii manuale de relaționare aplicată în domeniul curativ.

La finalul acestui stagiu, participanții vor putea să realizeze o sesiune de fasciaterapie aplicată la nivelul întregului corp, în vederea mobilizării unității somato-psihice a pacientului.

  • o imagine de ansamblu asupra fundamentelor teoretice și practicilor generale ale somatopsihopedagogiei
  • Un nivel general de cunoștințe care să vă permită să realizați o sesiune de fasciaterapie aplicată la nivelul întregului corp, în vederea mobilizării unității somato-psihice a pacientului
  • Informații referitoare la dimensiunea curativă a disciplinei, care le vor permite să stabilească o relație terapeutică cu pacientul
  • Veți înțelege organizarea anatomică și fiziologică a fasciilor, care reunește la nivel global anatomia, sensibilitatea și caracterul viu al unei persoane

Dacă dorești să experimentezi instrumentele Somatopsihopedagogiei înainte de a te înscrie la programul de formare, participă la acest prim stagiu introductiv!

* Înscrierea se consideră fermă după achitarea taxei de participare până la data de 1 Mai.

Stagiul 2 – 4 zile:
31.08-03.09.2017.

Conceptul de intersectare și influența dintre stările de rău fizice și stările de rău psihice. Deprinderea dimensiunii curative a atingerii manuale aplicată în somatizări, tulburărilor psihosomatice și stărilor de rău somatofizic (atingerea psihotonică).

Stagiul 3 – 4 zile:
26-29.10.2017.

Diferitele stări ale corpului și conceptul de trăire corporală (corp sensibil) drept suport de învățare în procesul de însoțire a persoanei. Învățarea procedurilor de terapie manuală aplicată membrelor superioare.

Stagiul 4 – 4 zile:
18-21.01.2018.

Sănătatea perceptuală în cadrul unui proces curativ. Învățarea procedurilor de terapie manuală aplicată membrelor inferioare.

Stagiul 5 – 4 zile:
01-4.03.2018.

Modelul biomecanicii senzoriale și aplicația sa în cadrul fiziologiei coloanei vertebrale. Învățarea procedurilor de terapie manuală aplicate coloanei vertebrale și trunchiului.

Stagiul 6 – 3 zile:
13-15.04.2018.

Modelul anatomiei dinamicii senzoriale a gâtului, craniului și feței. Învățarea procedurilor de atingere manuală aplicată regiunii cervicale și craniului.

Stagiul 7 – 4 zile:
7-10.06.2018.

Marile sisteme de adaptare ale corpului (neurovegetativ, neurovascular, neuroendocrin). Învățarea procedurilor manuale aplicate regiunii viscerale.

Modulul 2

Dimensiunea curativă a somatopsihopedagogiei: o abordare somatopsihică cu accent pe gestionarea simptomelor stărilor de rău și a situațiilor dificile
Stagiile de la 8 la 10, cumuland (63 de ore de formare) permite participantilor să:

Stagiul 8 – 4 zile:
1-4.09.2018.

Cunoașterea la nivel general a stresului, epuizării și anxietății. Aplicabilitatea somatopsihopedagogiei în acompanierea persoanelor care se confruntă cu stres și anxietate – Studii de caz și abordare clinică.

Stagiul 9 – 4 zile:
18-21.10.2018.

Cunoașterea la nivel general a stimei de sine – Aplicabilitate și sinteza protocoalelor somatopsihice de însoțire a persoanei care se confruntă cu o stimă de sine scăzută.

Stagiul 10 – 4 zile:
15-18.11.2018.

Cunoașterea la nivel general a oboselii și a bolilor cronice. Aplicabilitate și sinteza protocoalelor somatopsihice de acompaniere a persoanelor care se confruntă cu boli cronice.

Metodologia programului de formare

Furnizarea unui suport pedagogic și articole științifice permitând stagiarilor să parcură în mod secvențial și progresiv cunoștințele teoretice și practice; alternarea expunerilor teoretice cu exerciții practice; cadrul formarii este asigurat direct de către formatorul care garantează respectarea programei de studiu prin adaptarea expunerilor astfel încât să permită participanților să progreseze pe toată durata programului.

PROFESORI – Formatorii

Programul propus este facilitat de către formatori care au parcurs un program de doctorat sau master în specialitatea respectivă și au acumulat o vastă experiență în ceea ce privește practicile de acompaniere cu mediere corporală, perceptuală și umanistă.

DANIS BOIS

Danis Bois - Petros Liolios

HELENE BOURHIS

Helene Bourhis - Petros Liolios

Dacă doriți să aflați mai multe sau să veniți la o consultație vă invit să îmi scrieți folosind formularul de contact de mai jos.

Formular de contact

Dacă doresti să afli mai multe informatii despre curs.