Cum functioneaza metoda?

Cum functioneaza metoda?2020-08-07T14:02:40+03:00
Informatii suplimentare

Care sunt principiile de lucru?

Percepem si relationam cu lumea inconjuratoare prin simturile noastre. Vederea, auzul, pipaitul, mirosul si gustul, impreuna cu organele asociate lor ne ajuta sa actionam, sa reactionam si sa ne adaptam mediului inconjurator.

In practica noastra ne referim la Corpul Sensibil. Pentru a-l putea defini, noi adaugam la cele 5 simturi si proprioceptia, perceptia de sine, care este acel simţ prin care suntem in mod continuu informati cu privire la poziţiile şi mişcările noastre.

Directionandu-ne atentia asupra propriului nostru corp vom descoperi in timp ceea ce Pr. Dr. Danis Bois, fondatorul MPP numeste „Miscare interna”. Ea este miscarea structurilor noastre anatomice interne, animata de bioritm. Danis Bois o numeste „protagonista a unitatii corporale”, si purtatoare a vitalitatii corpului”.

Când materia corpului este animată în mod liber şi armonios de Mişcarea Internă, ea devine sensibilă, în sensul că vibrează. Cea mai mică solicitare izvorâtă dintr-un eveniment, oricare ar fi el, produce în ea o rezonanţă si un raspuns directionat adecvat. Mişcarea internă nu participă doar la autoreglarea organică, fiziologică a corpului, ci şi la reglarea psihică a persoanei.

Exercitiile de dezvoltare a perceptiei asupra propriului corp, care includ proprioceptia, ne deschid calea constientizarii si cultivarii Miscarii Interne. Astfel, stimulam si orientam capacitatea de vindecare si regenerare a corpului in acele zone unde este mai multa nevoie de ea.

Corpul Sensibil – „corpul care percepe ceea ce este neperceput”- este, asadar, mijlocul nostru de reinnoire, vindecare, dezvoltare si transformare.

Informatii suplimentare

Care sunt etapele unei terapii bazate pe metoda psihopedagogiei perceptive?

Petros Liolios

In lumea informatiei accesibile noua oriunde si oricand, adevarata valoare apare nu atunci cand le spui oamenilor CE trebuie sa faca, ci atunci cand ii insotesti si ii inveti CUM sa faca.

Petros Liolios

Care sunt procedeele de lucru ale metodei psihopedagogiei perceptive?

2606, 2020

Dialogul verbal

Avem nevoie să exprimăm in cuvinte ceea ce simtim pentru a avea acces la intregul continut al experientelor noastre si pentru a le da sens in contextul vietii noastre. Ceea ce traim ca si senzatii [...]

Doresti o consultatie?

Fa o programare acum. Trimite-ne un mesaj si te vom contacta noi!

Solicita programare