Fasciile sunt țesuturi fine care învelesc mușchii, oasele, vasele de sânge, ligamentele, nervii și intestinele. Ele reacționează și se adaptează în mod continuu în funcție de activitățile noastre fizice și mentale.

Ca urmare a stresului, a anxietății sau a unor impactari de natura fizica,  fasciile noastre devin mai rigide sau mai crispate, în funcție de intensitatea stimulului la care am fost expusi.

În cazul unor solicitări intense și repetate, fasciile nu-și mai recapătă suplețea și mobilitatea naturale. Se instaleaza astfel, in timp, o stare tensionată care va conduce la  oboseală, la o pierdere a senzației de fluiditate a mișcărilor, la disfuncții la nivelul articulațiilor, la probleme digestive, circulatorii etc.

Fasciaterapia este o terapie manuală, parte a terapiei bazata pe MPP, ce consta in stimularea manuala a fasciilor. Prin aceasta stimulare toate tesuturile invelite de fascii își vor recapăta mobilitatea avand ca rezultat reactivarea si eliberarea Miscarii noastre Interne in scop curativ si preventiv.

Obiectivul final este de a restabili relaţia cu corpul, integrându-l pe acesta în conştiinţa individului.

Solicita programare

Articole asemanatoare