Acasa>Articole>Online>Lansarea programului de formare profesionala in Somatopsihopedagogie

Fundatia “Punct de Sprijin” va lansa in luna Mai 2017, la Bucuresti, programul de formare profesionala in Psihopedagogie Perceptiva, in parteneriat cu CERAP (Centrul de Studii si Cercetari Aplicate in Psihopedagogie Perceptiva- Franta) si Universitatea Fernando Pessoa (Portugalia). Evenimentul se va desfasura cu participarea domnului Danis Bois, Profesor Doctor in Stiintele Educatiei, creatorul disciplinei de Psihopedagogie Perceptiva Metoda Danis Bois.

Psihopedagogia Perceptiva este o disciplina ce apartine demersului multidisciplinar de dezvoltare personala si vizeaza raportul bidirectional care exista intre corp si psihic. Unul dintre elementele de noutate pe care le aduce Psihopedagogia Perceptiva in ansamblul acestor discipline consta in explorarea si aprofundarea efectelor pe care relatia omului cu corpul sau le are asupra modului in care acesta gandeste si actioneaza.

Formarea profesionala in Psihopedagogie Perceptiva se adresează profesioniștilor care activează în domeniul dezvoltării personale (profesorilor, educatorilor, celor care acompaniază persoanele pe parcursul unor procese de schimbare), în domeniul psihologiei (psihoterapeuti, psihologi) dar și profesioniștilor din domeniul sănătății (fizioterapeuti, kinetoterapeuți, psihomotricieni, ergoterapeuți, ortopezi, terapeuților care lucrează în domeniul artei) și nu în cele din urmă în domeniul Wellbeing (celor care practică terapia prin masaj, yoga, taichi, ChiKong, meditație).

Dl Prof. Dr. Danis Bois, la origine osteopat, a pus bazele Psihopedagogiei Perceptive la sfarsitul anilor ’70 prin descoperirile sale referitoare la efectul fasciilor asupra psihicului uman. Psihopedagog recunoscut la nivel internațional, în prezent conduce CERAP în direcția dezvoltarii cercetărilor asupra experienței corporale percepute, simțite și trăite. Abordarea sa – cunoscuta sub numele de Metoda Danis Bois – asupra sensibilității corpului are patru instrumente: atingerea de relaționare (fasciaterapie), gimnastica senzorială, interviul verbal cu mediere corporală și introspecția senzorială.

Programul de formare profesionala disponibil in Romania incepand cu luna Mai 2017 va contine 10 stagii a cate 4 zile de formare, dupa parcurgerea carora participantii pot opta pentru obtinerea unei diplome universitare in Psihopedagogie Perceptiva eliberata de Universitatea Fernando Pessoa, Portugalia. Profesionistii care nu doresc sa obtina o diploma universitara pot participa in mod selectiv la aceste stagii, in baza inscrierii ferme si a achitarii taxei de participare de 500 EUR per stagiu cu cel putin o luna inainte de desfasurarea stagiului care ii intereseaza.

Petros Liolios - Comunicate Wall Street

Articol preluat de pe site-ul Comunicate Wall Street

Solicita programare