ANXIETATEA

Diminuarea sau inlaturarea unor stari de anxietate

Ele pot avea diverse manifestari printre care: dificultati ale respiratiei, senzatie de sufocare, inrosiri ale tegumentelor, puls accelerat, dificultati de orientare a atentiei, stare generala de alerta fara a exista aparent un motiv exterior pentru aceasta, diverse fobii sau adictii. Pe langa suferinta efectiva, aceste manifestari ne pot conduce si la comportamente care vor adanci problema.

Unele dintre simptome pot fi generate si de alte cauze si este nevoie de un consult de specialitate pentru a stabili ca anxietatea este singura lor sursa.

STRESUL

O capacitate mai mare de rezistenta la stres

Este una dintre cele mai intalnite solicitari in meseria noastra.

Situatiile stresante fac parte din viata noastra dar depinde de fiecare dintre noi cum le gestionam, ce loc “ocupa” aceste situatii in complexitatea existentei noastre.

O schimbare a unei situatii familiale sau profesionale, o pierdere importanta, trecerea la o noua etapa a vietii, intalnirea cu boala, sunt toate elemente generatoare ale unui stres profund. Simtim ca nu mai putem face fata problemelor, ca nu gasim o rezolvare, ca toata viata noastra devine foarte complicata.

Un loc special il ocupa aici fenomenul de burnout, pe care il intalnim din ce in ce mai des la persoanele care trebuie sa faca fata unui ritm de lucru alert si competitiv.

DEPRESIA

O cale de iesire din stari depresive, indiferent de motivul care a provocat aceste stari

Printre manifestarile cele mai des intalnite sunt: cele legate de refuzul implicarii in propria noastra viata; lipsa de participare la ceea ce inseamna mediul nostru familial sau profesional; nu ne mai face placere nimeni si nimic.

Gasim mereu  cai de sustragere de la orice angajamente sociale. Avem dese schimbari bruste de dispozitie, tristete  sau furie care nu se manifesta autentic si constructiv. Ne cuprind mereu ganduri “negre” pe care nu le putem opri si care nu au neaparat o explicatie logica.

TRAUMELE

Lupta cu manifestari ale unor traume

Spatiul nostru “interior” este de multe ori marcat de anumite evenimente pe care, din lipsa altor mijloace si in mod instinctiv, ajungem sa le “impingem” intr-o zona a eu-lui nostru unde simtim noi ca nu ne mai pot atinge.

Aceste amprente nu dispar. Ele pot produce efecte pe termen lung, uneori marcand intreaga noastra viata si felul in care ne simtim despre noi insine. Ajungem sa simtim ca traim viata „altcuiva”, ca suntem spectatori in propria noastra viata care nu ne mai apartine.

DURERILE CRONICE

Ajutor in lupta cu o categorie de dureri cronice

Avem anumite dureri cronice fie dintr-un un motiv fizic, fie dintr-un motiv legat de trairea pe termen lung a unui disconfort psihic care ajunge sa se manifeste uneori si la nivel fizic – ceea ce numim somatizare.

Din prima categorie pot face parte: efecte ale unor lovituri si accidente, probleme de recuperare dupa fracturi sau entorse, dureri generate de nevralgii, sau rigiditatea si durerea articulatiilor.

In cea de-a doua categorie pot fi manifestari precum migrenele, durerile de stomac, afectiunile ginecologice, dar si durerile cervicale, afectari/ modificari posturale, afectarea capacitatii de perceptie si recunoastere a unor zone din propriul corp.

Solicita programare

Articole asemanatoare