Acasa>Articole>Uncategorized>Fasciaterapia, cheia de acces catre Sinele nostru
Fasciaterapia, cheia de acces catre Sinele nostru
Putem considera corpul ca fiind o maşină fantastică ce funcţionează cu o precizie de ceasornic. Câteva miliarde de celule având fiecare de îndeplinit câte o sarcină, mai multe mari sisteme, ţesuturi variate, toate trebuie să lucreze la unison şi în mod riguros pentru ca echilibrul ansamblului să fie conservat.
Dar corpul este cu mult mai mult decât suma tuturor componentelor sale. Principiu viu, însufleţit de o forţă deosebită, el este humusul identităţii noastre, cartea deschisă a istoriei noastre, filmul vieţii, incinta sufletului şi materia spiritului nostru.
Corpul este sensibil, el vibrează la toate schimbările mediului înconjurător, este plin de stări sufleteşti ce variază în funcţie de atenţia ce-i este acordată. El se retractează şi se închide atunci când percepe o ostilitate, se destinde şi se încălzeşte când viaţa ne surâde.
Corpul are o memorie: traumatismele, stresul, evenimentele dificile lasă o amprentă în carne, ţesuturile se întăresc iar sufletul îşi pierde strălucirea.
Corpul este înzestrat cu inteligenţă, veritabilă forţă de autovindecare ce ne cicatrizează plăgile, reface în permanenţă echilibrul intern şi menţine sănătatea. Organizarea lui maiestuasă oferă un potenţial de adaptare fenomenal.
Iar corpul… suntem chiar noi! Oare cum putem explica…Dincolo de imaginea pe care o promovăm despre sine, există sinele. Şi acesta este corpul nostru cu interioritatea sa , intimitatea noastră sau identitatea noastră profundă. Unii vor spune că este şi sufletul nostru, profunzimea, esenţa sau umanitatea noastră.
A descoperi această parte din noi înseamnă cu adevărat a se găsi pe sine şi a exista plenar. De aici ne putem adăpa, extrăgându-ne resursele, o altă realitate a sinelui şi a lumii, o altă viziune asupra vieţii.
Căci de acest raport cu sine şi cu lumea depinde calitatea vieţii noastre.
Într-adevăr, departe de a fi un simplu atribut al confortului material, aceasta presupune să fim în acord cu ceea ce suntem şi cu menirea noastră, pentru a ne putea înfrupta din ceea ce este mai bun în noi. A fi stabil, adaptabil şi evolutiv ne permite să facem faţă evenimentelor, să creştem hrănindu-ne cu experienţe şi să exprimăm potenţialul care se află în noi.
A fi în conformitate cu propria natură, mai degrabă decât cu ce se aşteaptă de la noi, devine atunci o prioritate. A accede la acest nivel al existenţei noastre este un nou mod de a ne vedea viaţa şi de a îndrăzni să fim noi înşine.
Şi nu este niciodată prea târziu pentru a deveni pe deplin noi înşine…
Va astept să incepem aceasta calatorie, pe 9-10 Octombrie.
9 Oct, 10.00-18.00
10 Oct, 09.30-17.00
www.petrosliolios.ro
email:petros@liolios.ro
Solicita programare